Masterclass door Ronald van den Hoff inspirerend!

In rap tempo, visueel ondersteund door actuele, sprekende slide’s, nam Ronald ons mee in zijn kijk op de huidige maatschappelijke ontwikkelingen en de visionaire “kanteling” naar een nieuw waardesysteem in Society 3.0. Het eerste gedeelte riep verbijstering en onbehagen op. Een aaneenschakeling van scherpe ironische observaties van ongelooflijke maar ware schaamteloosheden en inefficiënties in onze maatschappij. Het faillissement van de geld-economie? Je raakt overtuigd, hier moet inderdaad iets gebeuren!

Vervolgens rolde hij  Internet als een Tsunami over ons heen. Als we op deze golf goed surfen dan creëren we de transitie van productieketens naar waardenetwerken; met wereldmensen als de sociaal ondernemende knooppunten. Waardecreatie door dynamische peer-to-peer verbindingen: zo bouwen we samen aan een nieuwe orde van samen leven en samen werken. Die heet Society 3.0 en bevat de Interdependente Economie als niet te stuiten krachtbron. De grote les: wees zoveel mogelijk jezelf, en knoop de eigen-aardigheden van je medemensen creatief en constructief aan elkaar.

Hoe? Dat lees je in deel 3 van Society 3.0. Het bevat praktische lessen voor wereldmensen die zich vandaag al kunnen manifesteren als visiegedreven leiders.

Tijdens een hapje en een drankje werd door de dertig aanwezigen nog even flink “opgeschut” nagepraat en natuurlijk… genetwerkt !

Klik hier voor de slide’s, of ga naar het Society 3.0 concept seats2meet waar Zelfstandige Professionals (ZP-ers) en reguliere organisaties elkaar op creatieve en inspirerende wijze kunnen ontmoeten.

Kijk op  Youtube Society 3.0 of download hier als Twitteraar de pdf, epub of ipad versie : kosten één Tweet

 

 

 

 

 

 

 

 

3 gedachten over “Masterclass door Ronald van den Hoff inspirerend!”

  1. Een inspirerende middag. Goede presentatie door vlotte spreker, die tot nadenken stemt en nieuwe inzichten geeft. Verder leuke gesprekken met andere bezoekers.
    Ik ben erg tevreden en zeker van plan een volgende keer aanwezig te zijn. Organisatie bedankt!

  2. Ik vond de netwerkmiddag op 17 november zeer inspirerend. Ronald had een goed verhaal, straalde visie op de toekomst uit. Een thema waar veel meer mensen bij betrokken moeten worden (bewustwording creeren), gezien de huidige ontwikkelingen in de maatschappij in zijn geheel en de zorg-, diensten en welzijnssector in het bijzonder. Er is nog een wereld te winnen, de bijdrage van Ronald zet aan tot nadenken hoe hierin ook in meer praktische zin slagen in te maken.

  3. Ik kijk met veel plezier terug op de netwerkmiddag van 17 november. Ik vond het leuk om te zien dat de aanwezigen, net als ik, geïnspireerd werden door de masterclass van Ronald van den Hoff. Het geeft mij weer veel stof tot nadenken over toekomstige mogelijkheden voor zorg en zorginstellingen.

Reageer hier op bovenstaand bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.