18 Mei masterclass: “MOED” over gedurfd leiderschap door Andor de Rooy

De Metropole verenigt alle oud-studenten MMI van de  Hoge school Arnhem/Nijmegen en de Hoge School Rotterdam. Graag nodigen we je dan ook  weer van harte uit op vrijdagmiddag 18 mei voor de Masterclass:

“MOED” met Andor de Rooy over gedurfd leiderschap

Leiders hebben het niet altijd makkelijk en het kan eenzaam zijn om (eind)verantwoordelijkheid te nemen. Zeker als onzekerheden, risico’s, transparantie en weerstand toenemen. Een van de eigenschappen om stevig te blijven staan is moed. Deze klassieke deugd maakt dat je de realiteit onder ogen ziet en doet wat noodzakelijk is. Geen water bij de wijn maar klare wijn schenken. Niet de lastige dossiers of gesprekken uit de weg gaan, uit angst of spanning maar ergens vol voor staan en het aangaan. Vier jaar geleden werd Andor duidelijk hoeveel impact moed heeft en dat lijkt misschien een open deur. Maar verrassend genoeg is het een ondergeschoven kindje. Er is betrekkelijk weinig onderzoek naar gedaan en ook in de managementliteratuur krijgt het niet de aandacht die het verdient. En zeg eens eerlijk: hoe vaak sta jij stil bij je moed-factor?

Op 18 mei staat Andor stil bij wat hij noemt de missing link van leiderschap. Na een introductie van moed maak je een begin in het verkennen van je eigen moed. Het is geen makkelijk thema maar voor Andor is een ding zeker: iemand die de moed heeft om zijn eigen laffe kantjes onder ogen te zien maakt een goed begin. Hij gaat de sessie niet alleen vullen met praatjes en plaatjes maar hoort graag wat bij jou speelt als het gaat om moed.

Stel je in aanloop naar 18 mei alvast de volgende vraag: wat of wie ga ik uit de weg? En waarom?

 

Andor de Rooy is een gelouterd sparringpartner (sinds 1995) voor leiders en MT-teams. Van Raad van Bestuur tot middenmanagement. Van oorsprong organisatiepsycholoog en heeft een fascinatie voor het versterken van moed bij leiders. Niet omdat hij vindt dat leiders laf zijn, nee integendeel: dat je gaat leiding geven is al moedig op zich. Maar omdat hij gelooft dat er nog meer uit te halen valt als leiders op kritieke momenten meer moed tonen.  Hij is auteur van Moed: Over gedurfd Leiderschap (maart 2016) en was tien jaar (hoofd)redacteur van het Praktijkboek HRM van Kluwer.

AdresHeyendaalseweg 98, 6525 EE Nijmegen

goed bereikbaar met auto of openbaar vervoer

Programma
  • 13.00 ledenvergadering
  • 13.30 Inloop
  • 14.00 Masterclass
  • 16.00  netwerkborrel
  • 17.00  sluiting
(aspirant-) leden betalen  55 euro, niet leden en introducés van leden 70 euro.

Iedere deelnemer ontvangt het boek “Moed: Over gedurfd Leiderschap (t.w.v. 22,50)

 

LOG IN VOOR FOTO’S EN REACTIE