Verslag Masterclass met Martin Wiersma

masterclass 2015Masterclass Netwerken in een kantelende maatschappij en een tijd van transities Martin Wiersma.

door Agnes de Sain, bestuurslid

Op een zonnige vrijdagmiddag in mei, net voor het pinksterweekend, kwamen 15 alumni naar Nijmegen om deze masterclass bij te wonen. Een extra tintje gaf deze keer toch wel de aanwezigheid van enkele alumni uit Rotterdam…over netwerken gesproken.

Tijdens deze masterclass neemt Martin Wiersma ons mee in zijn verhaal waarin zijn eigen ervaringen en onderzoek mooi met elkaar verweven worden. Hij is zelf ook actief in een alumnivereniging en weet dan ook mooi de link te leggen naar het belang van een netwerk van alumni voor elkaar maar zeker ook voor de opleiding.

Het wordt ons duidelijk waarom netwerken steeds belangrijker worden waarbij de historie ook belicht wordt en daarbij is een andere professionaliteit gewenst. Het gaat om get connected en be connective. Met andere woorden ; ga de verbindingen aan en werk in netwerken. Martin zoomt in zijn presentatie verder in op dat professioneel netwerken; wat is dat dan precies, wat is het belang en welke kansen geeft het en natuurlijk hoe je dat kunt realiseren. Hoe kom je van een warm contact tot een partnerschap. En wat vraagt dit van een organisatie en opleidingen. Tot slot wordt hierin de spotlight nog eens even op onze eigen Alumni vereniging gezet. Er ontstaat een boeiend gesprek tussen de bestuursleden en de overige aanwezige alumni waarin een aantal mooie tips en ideeën naar voren komen. De masterclass wordt afgesloten met een krachtige wens van Martin voor ons: A connective future & Strong ties!

En zoals het betaamd na zo’n inspirerende middag wordt er volop genetwerkt bij de borrel waarbij we terug kunnen kijken op een wederom geslaagde middag.

Klik op onderstaande foto voor een impressie…

Response code is 404