Als alumni mee met internationale studiereis Londen 2015?

images

Van 1 t/m 5 juni vertrekt weer een groep studenten van de Master Management en Innovatie voor een internationale uitwisseling naar Londen. Het thema van dit jaar is Sociale Innovatie.

Sociale innovatie wordt steeds belangrijker nu de decentralisatie van overheidstaken naar de gemeenten heeft plaatsgevonden. In het Verenigd Koninkrijk heeft men al een aantal jaren ervaring met deze ontwikkeling. Onder de noemer van Big Society is zo’n 10 jaar geleden overheidsbeleid uitgerold dat niet alleen een versterking van de ‘local community’ beoogt, maar de laatste jaren ook hand in hand gingen met grote overheidsbezuinigingen. De opkomst van Social Enterprises waarin publieke en private partijen én burgers met elkaar samenwerken kunnen als inspiratiebron dienen voor het realiseren van de Participatiesamenleving zoals deze op dit moment vorm krijgt in Nederland.

Voor alumni bestaat er dit jaar weer de mogelijkheid om aan te sluiten bij deze interessante reis naar Londen. We bezoeken in totaal zo’n 30 à 40 maatschappelijke organisaties en projecten. Je kunt aan de hand van, zowel door de opleiding als de studenten georganiseerde werkbezoeken, je eigen weekprogramma samenstellen en samen met de studenten werkbezoeken afleggen.
Twee jaar geleden is Paul Imthorn, bestuurslid van de Metropole ook mee geweest naar Londen. Paul: “Als bestuurslid heb ik het aansluiten van alumni bij MMI studiereizen bepleit. De studiereis ‘Social Innovation’ in juni 2013 naar Londen was voor mij dan ook een geweldige ervaring. De kans om, als alumnus, weer zowel een boeiend gezamenlijk programma te volgen als met andere deelnemers mijn eigen bezoeken af te leggen, levert mij nog steeds voeding op in mijn werk. Daarnaast was het ook erg gezellig en verrijkend om met het brede gezelschap in Londen te vertoeven. Met de ervaring van deze studiereis heb ik 2 workshops aan de MMI gegeven. Meer info hierover lees je hier.

Mocht je belangstelling hebben om als alumnus aan te sluiten bij deze geweldige ervaring dan kun je je aanmelden bij viviane.knoops@han.nl. Een impressie van de studiereis van afgelopen jaar is hier te zien.

met vriendelijke groet,
Viviane Knoops