Masterclass met Lucien Engelen op 9 April

Engelen

Lucien Engelen (1962) is expert op het gebied van zorg2.0 en directeur van het door hem opgerichte Radboud REshape & Innovation Centre -verbonden aan het UMC St Radboud te Nijmegen (RUNMC). In dit centrum worden de trends gevolgd en vertaald naar de zorgpraktijk. Lucien is tevens Hoofd van de Acute Zorgregio Oost en adviseur van de Raad van Bestuur bij RUNMC. In 2011 richtte hij deRadboud REshape Academy op, waar (internationale) Masterclasses over de huidige veranderingen in de zorg aangeboden worden.

Lucien is initiator van TEDxMaastricht “the Future of Health”, dat voor het eerst georganiseerd werd in 2011. Hij is ook betrokken bij de FutureMed track van de Singularity University (opgericht door o.a. Google, NASA en Autodesk) in Silicon Valley en Mentor Health van The Founder Institute Amsterdam. Samen met de Mayo Clinic richtte hij het wereldwijde netwerk voor Social Media in de zorg op en met Roni Zeiger van Google zette hij MyHealthStory.me op.

Lucien schreef een heel klein boekje over zorg 2.0, en hij blogt voor oa Skipr en zijn eigen blog.

De rode draad in het denken van Lucien is wat hij Participatory Healthcare noemt. “Hun gezondheid is hen ontnomen, de informatie erover wordt van hen onthouden en zelf keuzes maken wordt hen ontraden. Patiënten willen (een stukje van) de regie over hun eigen ziekte terug”.

Lucien wil graag vanuit zijn visie en praktijkervaringen interactief aan de slag gaan met de deelnemers aan deze masterclass.

Programma

  • 13.30 Inloop
  • 14.00 ledenvergadering
  • 14.45 Inloop
  • 15.00 masterclass
  • 17.00 Netwerkborrel
  • 18.00 sluiting

Locatie: HAN Berg en Dalseweg 81 in Nijmegen

SCHRIJF JE HIER IN…