Verdraaide organisaties

9789013105735-140x215Terug naar de bedoeling

Wouter Hart

Wat we zien bij de meeste ‘verdraaide organisaties’
Het blijkt bij vele organisaties behoorlijk lastig om de bedrijfsvoering op orde te krijgen, terwijl dat juist bij een klein aantal organisaties schijnbaar gemakkelijk lijkt te lukken. Het is ook nogal wat wat er speelt in de meeste organisaties. Er wordt heel hard gewerkt aan het formuleren van beleid op alle terreinen, aan het in kaart brengen van de processen, het opstellen van procedures, protocollen en werkinstructies. Aan het helder beschrijven van taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden met de daarbij behorende functieprofielen. Aan het inrichten van een dashboard, aan kennismanagement, capaciteitsmanagement, projectmanagent, kwaliteitsmanagement et cetera en er lopen talloze projecten tegelijkertijd om recht te doen aan alles wat er nog meer moet gebeuren om de boel op orde te krijgen. lees samenvatting

Reageer hier op bovenstaand bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.