Hoera! We gaan bezuinigen! leven op eigen kracht

Nu al het meest prikkelende boek van 2015 Hoera! we gaan bezuinigen. Leven op eigen kracht door Patricia Bender. Patricia heeft al 25 jaar ervaring in wonen zorg en welzijn. Ze is mede-eigenaar van Triptiek; samenwerkings-ontwikkeling met bijzondere aandacht voor zelforganiserende teams zelfredzaamheid en familieparticipatie. Zij is eveneens spreker, trainer en natuurlijk onze voorzitter!

9789081888080_fcovr

De gezondheidszorg is onbetaalbaar. De vraag is niet langer: komt er meer geld? Want het is er niet. Nu niet. En in de toekomst zeker niet. Volgens deskundige Patricia Bender kunnen we niet langer naar de overheid wijzen. Het is nu aan de burger zelf. Geen extra geld van de overheid. Maar extra inzet en betrokkenheid van de burger. Krijgt moeder te weinig aandacht in het verzorgingstehuis? Kom zelf langs. Is het eten voor vader via thuiszorg te eenzijdig? Bereid dan zelf een maaltijd voor hem. Schrik je ervan dat een op de drie Nederlanders eenzaam is -maar weet je nauwelijks wie er bij jou aan de overkant woont? Bel aan. Het is nu aan de burger. . . In dit provocerende en tegelijkertijd optimistische boek schetst Patricia het beeld van een wereld in verandering. Een wereld waarin mensen van elkaar zijn vervreemd. In een maatschappij waarin mensen klagen over teveel werkdruk brengt zij het nieuws dat de zorg voor elkaar mensen gelukkiger en gezonder maakt.

Donderdag 22 januari geeft Patricia  een lezing over haar boek Hoera! We gaan bezuinigen bij Dekker v.d. Vegt in de Marikenstraat in Nijmegen

Aanvang 19.15 tot 21.00 uur
Gratis entree en graag aanmelden via 024 3020130 of info@dekkervdvegt.nl