HMP Thesisbank

hqdefaultBinnen de masters MMI is het initiatief genomen om een database aan te leggen van de afstu­deer­onderzoeken die in de afgelopen jaren zijn uitgevoerd door masterstudenten bij deze masteropleiding. Directe aanleiding hiervoor is de vraag vanuit de huidige groepen of er een overzicht is van het afstudeeronderzoek dat in de afgelopen jaren is uitgevoerd. Zo’n overzicht kan hen inspireren bij de keuze van een thema, maar de huidige studenten kunnen we ook voorbeelden aan ontlenen voor hoe een onderzoek op te zetten en uit te voeren.

Tot nu toe beschikten we niet over een professioneel overzicht, maar daar gaat nu verandering in komen met het lanceren van de HMP-Thesisbank.

Hoewel de directe aanleiding ligt bij de vraag van huidige studenten, heeft een dergelijk overzicht van het afstudeeronderzoek en de thesissen een functie op meerdere gebieden:

Het geeft een goed beeld van welke thema’s in de afgelopen jaren relevant zijn geweest binnen bepaalde werkvelden en wellicht ook nu nog zijn
Het geeft een overzicht van wat er binnen de opleidingen aan onderzoek is uitgevoerd, een visitekaartje dus voor de MMI opleiding
Het is een directe manier om bekendheid te geven aan je thesis en naar aanleiding daarvan in contact te komen met bijvoorbeeld huidige studenten; daarnaast is het een goede manier om aan kennisdeling te doen, wat toch een van de aandachtsgebieden voor een professional master is
En tot slot voor de huidige studenten, die zich kunnen laten inspireren door het vele werk van hun voorgangers.

logo-Metropole-150x1501Voor het vullen van deze databank doen wij een beroep op jou als oud-student en Metropole lid.

Klik hier voor de Thesisbank en vul daar de gegevens over je thesis in. Je kunt daarbij zelf bepalen hoeveel informatie je kwijt wilt. Behalve de beschrijving van je thesis, kun je ook het document zelf uploaden, zodat anderen het direct kunnen raadplegen. En je kunt achteraf altijd je gegevens aanpassen of je thesis verwijderen uit de lijst. Dus maak van deze gelegenheid gebruik om je kennis te delen, en vul je gegevens in op de website.

Mede namens de studenten die hiermee geholpen zijn, alvast bedankt voor je moeite.

  • Vincent Peters
  • Hans Waegemaekers