Hoe managers onbewust verandering blokkeren

Ik kwam een aardig hoofdstuk tegen op Managementsite uit het boek “Doorbreek de Cirkel”, geschreven door gastdocent MMI7  Arend Ardon, Holland Consulting Group.

Als veranderingen stagneren

Stel, je bent manager en vindt dat je medewerkers zich te reactief en passief opstellen. Ze komen zelf met weinig ideeën om de gewenste verandering tot stand te brengen en ze brengen jouw ideeën vaak niet volgens afspraak in praktijk. Jij ervaart druk om tot resultaten te komen, omdat jouw baas je daarop aanspreekt en/of omdat jij geen gezichtsverlies wilt leiden. Dus je gaat meer sturen: je geeft aanvullende instructies, stelt een planning voor, spreekt mensen aan. Zo hoop je op verbetering.  Lees hele artikel en de reacties.

Geïnteresseerd in het boek Klik hier

 

Reageer hier op bovenstaand bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.