MMI goes Japanese! Studenten zoeken contactpersonen!

Internationale oriëntatie

Als onderdeel van onze MMI-opleiding, Master in Management & Innovatie in maatschappelijke organisaties, plannen wij (Wim en Marianne) een internationale oriëntatie naar Tokio in de periode van 1 april tot/met 5 april as. Graag willen we zien hoe organisaties in Tokio zich voorbereiden op toekomstige uitdagingen. Dit kan binnen maatschappelijke organisaties zijn zoals universiteiten, overheidsorganisaties of zorgorganisaties. Maar we zijn ook geïnteresseerd in commerciële bedrijven of vrijwilligersorganisaties. Met belangstelling duiken we onder in de Japanse bedrijfscultuur, hun manier van leidinggeven  en hun zienswijze op de ontwikkeling richting toekomst.

Waar zoeken we naar

We zijn op zoek naar contactpersonen in Tokio die ons kunnen introduceren bij leiders of managers van organisaties zoals vermeld of (helemaal mooi) contacten die bereid zijn om ons te ontvangen in deze periode voor een interview en/of bedrijfsbezoek.

Wat willen we bereiken

We hopen de kans te krijgen managers/leiders te ontmoeten die ons meer kunnen vertellen over hun organisatie en de (bedrijfs)cultuur. Het Japanse beleid inzake organisatie, leiderschap en innovatie heeft onze speciale aandacht. We willen graag de overeenkomsten en verschillen vinden tussen organisaties in Tokio/Japan en Nederland. Om hierachter te komen brengen we graag ter plekke een bezoek met ruimte voor gesprek/bezichtiging van de organisatie en/of het bijwonen van een vergadering of personeelsinstructie. Ook iedere andere informatie/tips/aanraders die bij kan dragen om dit doel te bereiken is uiteraard welkom!

Wat kunnen we brengen

Uiteraard kan het gesprek beide partijen informeren. Graag vertellen we meer over de inrichtingen/cultuur van het onderwijsveld of de gezondheidszorg in Nederland.

Onze achtergrond

Marianne werkt als projectleider voor systeemontwikkeling voor volwasseneneducatie bij Saxion. Deze hogeschool en biedt meer dan 100 opleidingen voor meer dan 26000 studenten. Er werken meer dan 2800 mensen. www.saxion.nl
Wim is Manager Revalidatie en Sportgeneeskunde bij de Saxenburgh Groep. Zijn organisatie (2500 mensen) heeft betrekking op ziekenhuiszorg, ouderenzorg, revalidatiezorg en thuiszorg. www.saxenburghgroep.nl.

Contact

Graag komen we met u in contact als u ons verder kunt helpen: mail met: