21 Mrt. 2012 – Masterclass E-Health in de praktijk, de zorg ademt verandering!

“De zorg zit in ademnood, dat kunnen we niet langer ontkennen. Tijd om te zorgen voor meer lucht in het stelsel zodat het zorgsysteem kan blijven ademen, met andere woorden: kan blijven bestaan. Duurzaamheid in de zorg is nodig, is eHealth de nieuwe luchtpijp?”

De thema’s eHealth, empowerment en Social Media zijn dragers die, bij de juiste strategische inzet kunnen bijdragen aan meer duurzaamheid in de zorgverlening: zorg met passende kwaliteit voor de zorgvrager, die in samenwerking mét de zorgvrager op efficiënte(re) wijze, met moderne middelen vormgegeven wordt. Duurzame gezondheidszorg is meer dan alleen milieubewust bouwen. Duurzaamheid is een mindset.

In deze lezing wordt ingegaan op eHealth, de impact ervan en de potentiele bijdrage aan meer duurzaamheid in de zorg. Online je afspraak plannen, de arts digitaal raadplegen (e-consult) en de oudere die de verzorgende via internet spreekt, met behulp van beeldbellen. Patiënten die online informatie uit wisselen, artsen en ziekenhuizen die twitterspreekuren bieden. Allemaal vormen van eHealth. De patiënt verandert, het zorgaanbod verandert, maar hoe veranderen we met eHealth richting duurzame gezondheidszorg?

Saskia Timmer is een 2.0 denker met een focus op duurzame gezondheidszorg. eHealth en empowerment ziet ze als belangrijke dragers voor meer duurzaamheid in de gezondheidszorg. Ze is eigenaar van ChangingHealthCare, veranderkundige en zorginnovator en adviseert met visie en creativiteit. Ze is de drijvende kracht achter de community duurzame gezondheidszorg: on- en offline kennisdeling over ontwikkelingen in de zorg. Saskia is alumni MMI en auteur van het boek ehealth in de praktijk. 

Alle deelnemers ontvangen het boek eHealth in de Praktijk om zich thuis nog eens rustig in te kunnen verdiepen. Download het programma en meld je aan.

 

Een gedachte over “21 Mrt. 2012 – Masterclass E-Health in de praktijk, de zorg ademt verandering!”

Reageer hier op bovenstaand bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.